5 / 100 könyv. 5% kész!

péntek, október 05, 2012

Melissa Marr: Veszélyes játék



Aislinn egy átlagosnak koránt sem nevezhető tinédzser, ugyanis Aislinn látja a tündéreket. Hihetetlen mégis igaz. A tündérek a mi világunkban élnek és a lehető legidegesítőbb lények a világon - annak, aki látja őket. Ugyanis az emberek többsége előtt láthatatlanok, Aislinn azonban különleges, öröklődő képességgel van megáldva, ami sokkal inkább átoknak nevezhető, mint áldásnak. 

Aislinn élete minden percében igyekszik betartani a nagymamája által létrehozott szabályokat, azonban a szabályok felborulni látszanak, amikor egy különösen gyönyörű és titokzatos tündérfiú leszólítja őt. De vajon miért? Hiszen a tündérek soha nem mutatkoznak az emberek előtt, vajon ez most miért szólította meg Aislinnt? Aislinn egyre jobban kétségbeesik, amikor ez a bizonyos tündérfiú feltűnik a gimnáziumában, mint új diák és úgy tűnik, hogy minden lány tetszését elnyerte, csupán egyét nem... Azét a bizonyos lányét nem...

Keenan évszázadok óta keresi őt. Azt a bizonyos személyt, aki végre megtörhetné az átkot és végre biztonságot nyújtana a tündérek és emberek számára. Keenan a Nyárkirály, a nyári tündérek királya, azonban a Nyárkirálynő nélkül nem tudja megmenteni alattvalóit és az embereket a Télkirálynő haragjától... Most végre megtalálta, rögtön tudta, amint meglátta az utcán, hogy ő az, hisz róla álmodik már napok óta. Mindent meg fog tenni, hogy a lány az övé legyen.

A történet olyan szinten lefoglalt, hogy egy nap alatt végeztem a sorozat első kötetével. Maga a téma: tündérek. Rögtön egy béna gyermekmesére gondol az ember, a borító azonban meggyőzött róla, hogy igenis kezdjek bele. Azon nyomban beleszerettem. Melissa Marr megalkotott tündérei egyszerre gyönyörűek és veszélyesek, sunyik és szerethetőek. A történet nagyon újszerű volt a sok vámpír, vérfarkas és ehhez hasonlók után. A sablontémák végre elmaradtak és egy tündérekkel teli világot kaptunk Nyárkirállyal és Télkirálynővel. 

Aislinn kapcsolatai: a lánynak van egy igaz barátja: Seth. Rögtön az első oldalakon rájöttem, hogy a fiú többet akar, mint barátságot, de tiszteletben tartja a lány döntéseit. Nagy huzavona után végül Aislinn is rájön, hogy szereti a fiút. Seth karakterét a könyv első felében imádtam. Néha a fejemet fogtam, mikor Ash visszautasította majd mikor végre ráeszmélt, hogy fontos neki a fiú, végre elégedetten bólintottam. Ekkor lépett a képbe Keenan. A fiú kezdetben titokzatos és sötét jellem volt - pontosabban egészen a  regény közepéig. Ekkor kezdett Keenan karaktere igazán kiteljesedni, megismertük az érzelmeit, a vágyait, a gondolkodásmódját. Innentől már ő volt a másik kedvencem és nem is tudtam, hogy kinek szurkoljak igazán.

Aislinn karaktere: szerethető személyiség, de kicsit változékony. Kezdetben csöndes és visszahúzódó volt, sokkal inkább félénk. Aztán a regény közepe felé magabiztos, vakmerő és bátor lánnyá vált a karaktere. Ezt elkönyvelhettem volna hibaként, de később Melissa Marr ezt is megmagyarázta.

Donia karaktere: nem a legfontosabb szereplő, de úgy érzem megérdemel pár szót. Donia, a Télleány, karaktere olyan sok és erőteljes érzelmet közvetít, hogy rögtön megszerettem. Lénye elvont ugyanakkor erőteljes. Mindenképpen különleges karakter.

A Tündérvilág sorozat első kötetét szinte felfaltam. Imádom a szerelmi háromszöget, ami kialakult. Úgy egyben az egész történet jó volt, hibát pedig nem igen találtam.

Melissa Marr: Veszélyes játék
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Keenan
Sorozat: Tündérvilág
1.) Veszélyes játék
3.) Törékeny örökkévalóság
4.) Radiant Shadows (Sugárzó árnyékok)
5.) Darkest Mercy (A legsötétebb kegyelem)
Megjelent: 2007
Kiadó: Kelly Kiadó
Oldalszám: 302
Eredeti cím: Wicked Lovely
Műfaj: fantasy, ifjúsági, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése