5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Stephen King: Tortúra


"HÖLGYEM! URAM!
E REGÉNY OLVASÁSÁHOZ CSAK AKKOR FOGJON HOZZÁ, HA MEGBIZONYOSODOTT RÓLA, HOGY LEGALÁBB A SZOMSZÉDJA OTTHON TARTÓZKODIK! HIÁBA VANNAK KÖTÉLBŐL AZ IDEGEI. MAJD MEGLÁTJA."

Ez a pár sor található a regény hátulján. A figyelmeztetés nem csupán vicc, kedves olvasók! A könyv fordulatokban gazdag, Stephen King nyers, néha humoros és fantáziadús írásait imádom. Pontosan és földhözragadtan írja le egy pszichopata agyműködését és az áldozatának a lelki válságát. A néha horrorisztikus és brutális részek pontos kidolgozása arra késztet, hogy teljes egészében elképzeld a történéseket és ez egyszerűen megijeszt.

Paul Sheldon híres író, a Tortúra könyvsorozat alkotója, amit az olvasó tömegek egyszerűen imádnak. Miután utolsó kötetében megölte a főhősnőt nagy ellenszenvet váltott ki az olvasók között. Egy új regény befejezése után, minek címe Száguldó autók Paul boldogan indul neki egy útnak az ismeretlenbe és az eufórikus öröm, amiért befejezte új sikerregényét, egyszerűen elfelejteti vele, hogy a vihar márpedig közeledik... 

Paul balesetet szenved és eszméletét veszti, majd egy ismeretlen helyen, egy ismeretlen házban és egy ismeretlen nő mellett találja magát, akiről hamar kiderül, hogy nem egészséges az elméje, valami nagyon nagy baj van vele - egy pszichopata, aki ha nem kapja meg amit akar, akkor vér fog folyni. 

Annie Wilkes Tortúra rajongó, sőt: ő Paul első számú rajongója. És miután rájön, hogy Paul megölte Tortúrát azon nyomban haragra gerjed és új kötetet akar, csak magának, méghozzá mindenáron. Tehát kényszeríti Paul-t, főhősünket, hogy megírja élete következő regényét: a Tortúra visszatér-t. 

Paul Sheldon egy igazi túlélő, a hónapokon át tartó szenvedések után vajon jó vége lesz ennek az egésznek? Valaki felfedezi, hogy Paul Sheldon, az író eltűnt és megpróbálják majd megkeresni? Vajon Annie Wilkes meddig megy el azért, hogy megkapja a könyvét és mikre képes, hogy ezt elérje?
Vedd a kezedbe Stephen King izgalmas klasszikusát és merülj bele, élvezd, kapcsolj ki és persze éld át Paul Sheldon-al együtt!

Akinek kötélből vannak az idegei, szereti az elnyújtott izgalmakat, a veszélyt és aki nem lesz rosszul a brutálisabb részektől sem, annak meleg szívvel ajánlom. Én is sokáig ódzkodtam a kezembe venni egy Stephen King regényt, mivel sokat hallottam felőlük, semmi rosszat, mindenki szerint kitűnő regények, de az elmondások szerint túl brutálisnak és horrorisztikusnak tűntek, olyasfajta pszicho thrillernek, ami bemászik az ember agyába és szétmarcangolja azt. És miután rávettem magam, elővettem egyet - rögtön a leghíresebbet - és elmondhatom, hogy egy egyszerű mai vámpíros könyvnél is hátborzongatóbb egy Stephen King regény, ezt garantálom.

Ami a legjobban tetszett benne az, hogy a főhősünk egy író szemszögéből vizsgálja a helyzetét, előre kitalálja a történéseket, igyekszik a pszichopata agyával gondolkodni és így az egész egy pszichológiai játékká alakul. Mindig is szerettem írói szemmel nézni a dolgokat és, hogy ebben a könyvben így is írják le a történéseket, így kifejezetten tetszett!



Stephen King: Tortúra
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/-
Kedvenc szereplő: -
Megjelent: 1987
Kiadó: Európa Kiadó
Oldalszám: 448
Eredeti cím: Misery
Műfaj: horror, krimi, pszicho-horror, thriller

2 comments:

  1. Én is imádom. Egy kérdés. A borítón mi az az izé az ágyon ??? :D

    VálaszTörlés
  2. Ez a mai napig rejtély számomra is :D

    VálaszTörlés