6 / 100 könyv. 6% kész!

vasárnap, szeptember 23, 2012

Bree Despain: The Dark Divine


Gracie Divine egy lelkész lánya. Becsületes, segítőkész, mindig úgy viselkedik, ahogy egy lelkész lányának viselkednie kell. Gracie és a bátyja, Jude között szoros kötelék van, Gracie mindig is tisztelte a bátyját. Azonban egy fekete folt éktelenkedik a Divine család múltjában. Egy befogadott fiú, Daniel, aki elárulta Gracie és Jude apját. Jude és Daniel mindig jó barátok voltak, szinte mintha testvérek lettek volna, Gracie pedig mindig ott volt, ahol a két fiú. A csalódás, ami végigsöpört a családon és a düh, ami Jude-ban  gyökerezett a történtek miatt, évek múltán sem tűnt el. Gracie sosem tudta, hogy mi is történt pontosan, amiért bátyja ennyire meggyűlölte régi barátját. Daniel évekig fel sem tűnt, miután elhagyta a Divine házat. 

Most azonban visszatért és nem tudni miért. Gracie-el jár egy osztályba és az ő városukban él újra. Gracie mindig is vonzódott Daniel iránt, de tisztelve bátyja haragját a fiú iránt, tudja, hogy az a helyes, ha szóba sem áll Daniel-el. De nem képes a fiút semmibe venni, mikor Daniel viszont közeledne Gracie felé. Eközben a városban egy bizonyos szörnyetegről mesélnek, aki embereket öl egy útszakasznál... Miért tért vissza Daniel? Gracie ellent bír állni a fiúnak? Jude megbocsát Daniel-nek? Mi is az, ami az embereket öli az éjszakában?

Szerintem nagyon szép és izgalmas történet, ami tele van szerelemmel, szörnyekkel, titkokkal és a múlt kísértéseivel. Tetszett benne, ahogy a múlt eseményeit lassan leírja nekünk az író, így fokozatosan tudhatjuk meg, hogy mi vezetett addig, míg Jude meggyűlölte gyerekkori barátját. Lehet, hogy túl könnyed és nem sokatmondó a történet, engem mégis ellazított.

Viszont jön a negatívum: kicsit sablonos a történet a titokzatos visszatért fiú, a jó kislány, a gimnáziumban új diák...  De ezt egy kicsit ellensúlyozza a lelkész apa és a gyilkoló szörnyeteg (nyugalom emberek, nem vámpírról van szó). És bár sablontörténet, mégis megfogott a történet, mert volt neki valami egyedi hangulata.

Bree Despain: Fekete bárány
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Daniel
Sorozat: The Dark Divine
1.) Fekete bárány
3.) Farkashalál
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 328
Eredeti cím: The Dark Divine
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése