6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában


Egy kisvárosban, Hot Hill-ben járunk, ahol mindenki ismer mindenkit és, mint minden ilyen kisvárosban minden pletyka fél nap alatt elterjed. Ava a szüleivel pár éve költözött ide New York-ból. Ava kapva kapott az alkalmon, ugyanis New York rengeteg csalódást okozott számára. Az ottani legjobb barátja, Daniel csúfosan megbántotta, ezért örömmel hagyta maga mögött a nagyvárost. Hot Hill egy nyugodt hely egészen addig a Szeptember elsejéig, amikor a Hot Hill-i Gimnáziumba egy Mai híreket tűz ki valaki. A kis papírfecnin öt pont található, ami az aznapi történéseket írja le előre a gimnázium diákjai számára. Addig nem is hisz benne senki, amíg mind az öt jóslat valóra nem válik. Ava és Julie, a két legjobb barátnő, Jess-el az oldalukon nyomozni kezdenek a rejtélyes ügy kapcsán, hogy vajon ki írhatja a Mai híreket, ki lehet az a JJ és ki állhat minden hátterében. 

Eközben új tanuló érkezik a középiskolába méghozzá Daniel személyében. Ava mindent megtesz, hogy elkerülje egykori barátját, azonban a sors nem hagyja a menekvést. Előbb vagy utóbb Avának szembe kell néznie vele. Minden egyes nap kikerül a friss jóslat a faliújságra és minden egyes nap valóra is válik az öt jóslat. Azonban, ahogy a szerelmi szálak egyre bonyolódnak úgy a jóslatok is egyre kétértelműbben lesznek míg nem valódi és halálos balesetek és tragédiák történnek. 

A Mai hírek szépen lassan egyre veszélyesebb és durvább lesz, míg nem ez valaki életébe fog kerülni. Ki áll mindennek a hátterében és mi a célja? Izgalmas történet, ami kezdetben a mai középiskolások életét taglalja, majd átcsap egy természetfeletti és borzongató regénybe.

Egy újabb gimis történet és lássanak csodát, egy természetfeletti történet egyben. Az elején nem reméltem, hogy természetfeletti regényt fogok a kezemben. Azt hittem, hogy egy egyszerű gimis-tinis kötet, amit egyébként nagyon is szeretek. De hogy keresztezték egy természetfeletti szállal is, az meglepett és egyben örültem is neki, de aztán kezdtem rájönni, hogy olyan nagyon egyszerű a történet, hogy körülbelül a felénél már tudni lehetett a nagy rejtély megoldását. A történet a közepénél lelassult, sőt unalmas lett, miközben a szereplők hosszú sora már nem maradt meg a fejemben. Egyszer elolvasható, egyszer érdekfeszítő, de könnyen elfelejthető könyv. A borítója viszont gyönyörűségesen szépséges. :)

B. M. Grapes: Jóslatok hálójában
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: -
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 536
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági

0 comments:

Megjegyzés küldése