6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Claudia Gray: Evernight


Az Evernight Akadémia egy hatalmas és nagyon régi intézmény, ahová Biancát sodorta a szél. Szülei ebben az iskolában lesznek tanárok, ezért ő is a gótikus kastély falai közé kerül diákként. Bianca nagyon nehezen illeszkedik be a különleges környezetbe, végül a szökés mellett dönt. Ekkor ismerkedik meg a helyes Lucas-al, aki szintén nem találja helyét az iskola falain belül. Pillanatok alatt remek barátság szövődik közöttük, amiből gyorsan mélyebb érzelmek kerekednek. 

A könyv első felét unalmasnak minősítem. Alig haladtam vele, de miután átjutottam rajta (jó döcögősen teszem hozzá) eljött a történetben egy olyan pillanat, amikor hátraestem a székkel és nem jó értelemben. A regény közepén bevág egy fordulat, hozzáteszem ez a nagy fordulat teljességgel értelmetlen a számomra. Úgy tűnik, mintha az írónő pont abban a pillanatban gondolt volna erre a lehetőségre és teljesen más irányban szőtte tovább a történetet. Nem volt kidolgozva.

Szóval a kocka fordul, és bevallom ekkor már kíváncsi voltam, hogy ezzel mégis mit akar elérni az írónő? Jó, a váratlan fordulatok azok jól jönnek a könyvekben, de ezen nem segített, sőt szétcincálta az egész történetet. Az első rész ezért nem igazán nyerte el a tetszésemet. A szereplők úgy-ahogy szerethetőek, Lucas különösképpen, de ezenkívül csak a regény fülszövege és történetének alapja volt a tetszésemre, mert végül a történések teljesen más irányba haladtak...

A történet vontatott volt, és nem tudom eldönteni, hogy most végül is a hajamat tépjem, hogy a történet KÖZEPÉN ennyire gyökeres változás jött létre, vagy inkább örüljek, mert onnan kicsit beindultak az események.

Kedvenc szereplő? Megszerettem a szereplőket, de nem lettek a kedvenceim. Lucas az, aki talán egy kicsit megtetszett, de a főszereplőnő semmiképpen sem.

Claudia Gray: Örökéj
Értékelésem: Felejthető
Borító: 5/1
Kedvenc szereplő: Lucas
Sorozat: Evernight
1.) Örökéj
4.) Az életen is túl
5.) Balthazar
Megjelent: 2008
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 316
Eredeti cím: Evernight
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése