6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Becca Fitzpatrick: Crescendo



Az első rész után kétségekkel fogtam bele a másodikba. A borító továbbra is gyönyörű, az alapsztori (bukott angyalok) az egyik kedvenc témám, de a történet továbbra sem éri el azt a szintet, hogy fejvesztve faljam az oldalakat. Nagyon sok helyen olvastam negatív kritikákat erről a sorozatról, merthogy a.) sablontéma és b.) értelmetlen zagyvaság. Nem is tudom, szerintem egyszer simán képes az ember elolvasni majd közömbösen félreteszi a regényt. A második kötet talál egy hajszálnyival érdekesebb volt, mint az első, de tényleg egy icipici hajszálnyival.

A történet: Nora Grey és Folt szerelme elé rengeteg akadály kerül. Az arkangyalok, akik Folt minden lépését figyelik, Marcie, aki akár kettőjük közé is állhat, valamint egy régi barát a múltból: Scott. Furcsa dolgok keringenek Nora körül, pedig azt hitte, hogy a veszélynek vége, hisz Folt az őrangyala. Nora nem érti, hogy szerelme, Folt miért van ilyen sokat Marcie körül. Nem érti mégis mi köze lenne Foltnak a mindig ellenséges Marcie-hoz. Ezért sok veszekedés és vita fűszerezi a könyvet, míg Nora nem szakít Folttal és ki nem jelenti, hogy nem akarja őt őrangyalának. De ki fogja akkor megvédeni Norát? És ki az a Fekete Kéz? Hogyan lehetséges az, hogy Nora mostanában mindenhol az édesapját látja, aki pedig évekkel ezelőtt meghalt? 

Nem rossz ez a sorozat, csak nem teljes, mindig úgy érzem, hogy valami elengedhetetlen dolog hiányzik belőle. Azt kell, hogy mondjam, hogy a sorozat valamiképpen kötődik az Alkonyat alapszálához. Az első részben titokzatos fiú, tiltott szerelem. A második részben, pedig szakítás és még több dráma. Persze ezt egyre több sorozatnál veszem észre. Ez is egyfajta sablon-dolog lett úgy hiszem. Nem számít, én tele vagyok esélyekkel, amiket ennek a sorozatnak még adhatok, hátha csak jobb lesz és eléri a kívánt ötös szintet, nem tudom, talán naiv vagyok. Becca Fitzpatrick eddig egyáltalán nem nyűgözött le - főleg most, hogy szinte ismét csak drámát olvastam, amit már nagyon unok - úgyhogy itt az ideje, hogy végre alkosson valami olyat, amitől hátraesek a székemben, persze jó értelemben. Plusz pont, hogy ennek a második kötetnek a vége kicsit eseménydúsabb volt és egy csavart is sikerült nyélbe ütnie az írónőnek. Azért van még mit csiszolni rajta, de haladunk...

Becca Fitzpatrick: Crescendo
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5*
Kedvenc szereplő: Folt
Sorozat: Csitt, csitt
2.) Crescendo
3.) Vihar előtt
4.) Végjáték
Megjelent: 2010
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 392
Eredeti cím: Crescendo
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése