5 / 100 könyv. 5% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Benina: A Boszorka démona


Claire-t megtámadja az apja, s a csata áldozata nem más, mint Kellan Black, Claire szerelme. Miközben a  gyász elködösíti az elméjét, Claire senkit sem enged maga közelébe. Végül csak egy ember lesz képes kihúzni őt az rémálomvilágból, méghozzá mentora, aki felvilágosítja, hogy igenis van rá mód, hogy visszahozzák Kellan-t a halálból. Tudni illik ugyanis, hogy létezik ezzel a világgal egy párhuzamosan futó másik világ is, ahol minden ennek az ellentéte. Ott tehát Claire halott, míg Kellan él. De nem az a Kellan, akit Claire megismert. A másik világbéli Kellan engedett a démoni sötétségnek és egy hidegvérű gyilkossá vált. 

Claire reményekkel indul neki a másik világnak, ahonnan visszahozhatja szívszerelmét, azonban ez persze egyedül nem fog menni. Egy kirendelt segítő is társul hozzá, méghozzá egy olyan személy, aki rendesen ledöbbentette Claire-t. A zsoldos, aki Claire életére tört a saját világában és akit megöltek odahaza - ő, aki kegyetlen és gyilkos volt... az ő világukban. Míg ebben nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem kívánja Claire halálát, sőt talán ennek az ellenkezője történik és sokkal többet érez a lány iránt. Különös fordulatot vesznek tehát a tények és szereplők ebben a másik világban és ez összezavarja Claire-t egészen addig, míg össze nem fut Kellan-el, az őrült gyilkossal, aki senkinek sem kegyelmez. Még Claire-nek sem. Vajon elég erős Kellan szerelme és legyőzi a sötét énjét Claire miatt vagy ez a küldetés egy szerencsétlen katasztrófába fog fulladni?

Annyira szép és izgalmas a történet, egy tökéletes példa arra, hogy magyar író tollából is születhet csoda. A kedvenc szereplőm, hihetetlen, de az első kötetben már megismert ellenség lett. Mivel Kellan meghalt és csak a vérengző Kellan van életben, a másik énje, ezért őt kicsit sirattam, azonban mellette nagyon tetszett a gonosz zsoldos alteregója is, aki immár szenvedélyes szerelmessé vált és, akinek még a gondolatait is hallhatjuk. Lenyűgöző.

Benina: A Boszorka démona
Értékelésem: Tetszett
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Kellan
Sorozat: Bíborhajú
2.) A Boszorka démona
3.) A Boszorka városa
4.) Milan könyve
Megjelent: 2011
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408
Eredeti cím: -
Műfaj: fantasy, ifjúsági, romantikus, urban fantasy

0 comments:

Megjegyzés küldése