6 / 100 könyv. 6% kész!

szombat, szeptember 22, 2012

Leiner Laura: Barátok


A Szent Johanna Gimi ezen kötetében rengeteg emlékezetes pillanat van. Van mikor legszívesebben elsírnád magad a sorokat olvasva, van mikor felröhögsz a szokásos poénokon, van mikor megmosolygod a legkedvesebb részeket és van mikor a fejedet fogod a könyvben lévő félreértések, zűrök és bonyodalmak miatt. 

Kiderült, Arnold elmegy a suliból és ez Renire nézve egy hatalmas csapás. Minden szabad percét Arnolddal töltené, de mivel a többiek nem kedvelik Arnoldot, nem bír szétszakadni. Pedig szívesen bandázna a többi barátaival is. Pontosan ezért fokozatosan romlik a kapcsolata a balhés négyessel. 

Virág újra beszerelmesedik. Jó hír, hogy most egyáltalán nem a Dorián-féle őrült-szerelmes módon, hanem inkább az aranyos-legszívesebben-megölelnék-mindenkit módon. 

Cortez nagyon furcsán viselkedik a szilveszteri történtek óta, sőt Viki ugyanúgy a reggelek része, mint eddig. Kérdés tehát: mi változott a szilveszteri este után? A válasz rá: semmi. Reni igyekszik ezzel nem törődni, minden figyelmét legjobb barátjára Arnoldra akarja összpontosítani, aki év végén menthetetlenül elhagyja az iskolát. 

Eközben kiszivárog a pletyka, miszerint valaki elmegy az osztályból év végén. Virág is megtudja, hogy Arnold ez a személy, viszont Cortez és Ricsi azt hiszi Reni, mindenki más meg Gáborra tippel.
Veszekedések, féltékenykedés, életre szóló barátságok. Az Arnold és Cortez közti utálat egyre intenzívebb, Kinga szerelmes lesz, Reni megkapja élete második csókját, még több veszekedés és szakítások, egy motorozás, ami hatalmas port kavar Reni életében és egy intő is becsúszik a majdnem kitűnő ellenőrzőjébe. És a könyv végén a legszomorúbb pillanat, amikor Arnold, Reni legjobb barátja és az a karakter, akit mindannyian megszerettünk, elmegy a Szent Johanna Gimiből. Garantáltan sírni fogsz.

Leiner Laura: Barátok
Értékelésem: Kedvenc
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Zsolti, Ricsi, Robi, Dave, Andris, Cortez, Kinga
Sorozat: A Szent Johanna Gimi
1.) Kezdet
2.) Együtt
4.) Barátok
5.) Remény
6.) Ketten
Megjelent: 2011
Kiadó: Ciceró
Oldalszám: 444
Eredeti cím: -
Műfaj: ifjúsági, romantikus

0 comments:

Megjegyzés küldése